Aftonbladet briljerar

Aftonbladet ställer frågen ”Har du sett ett fotografi röra på sig?” och mitt svar blir, JA!!!! Första gången jag använde Internet i mitten på 90-talet såg jag bilder som rörde sig. De kallas för animerade gifs. Personen som skrivit den här artikeln måste vara väldigt ung eller fått någon form av hjärnsläpp.

Fotona är givetvis väldigt snyggt gjorda och jag gillar att de har en relativt liten storlek. Men efter att ha kollat igenom bilderna kan jag konstatera att det rör sig om flertalet rutor som satts ihop till en gif och alltså inte en ny teknik där endast en liten del av ett foto animeras som aftonbladet hävdar.

+ för coola bilder
– för aftonbladets inkompetens

3 thoughts on “Aftonbladet briljerar”
    1. ”In most cases she shoots the photos and Mr Burg adds on motion-graphics over several hours of painstaking editing.

      The more complex ones take an entire day to pull together.”

  1. I grund och botten är det väl vanliga animerade gif’s, men lite snyggare än dem som var populära på 90-talet.

    AB skriver dessutom något om rörliga stillbilder. Rör det på sig är det väl inte stillbilder längre 🙂

Leave a Comment