Uppgradera MacBook Pro med RAM & SSD

Haft min MacBook Pro (2010) i drygt ett halvår nu och det känns fortfarande bra. Men eftersom jag plågar den ganska hårt med tunga program och att köra dubbla operativsystem samtidigt så kändes det som det var dags med en liten uppgradering för att få lite mer flöde i arbetet.

Proceduren gick problemfritt. Jag fick sticka ner på stan och köpa en Torx6-mejsel innan jag satte igång dock. Efter att grejerna var på plats beslutade jag mig för att köra en ny installation av OS X istället för att plocka in allt från Time Machine. Största skälet till det var givetvis att min gamla hårddisk var större och allt hade inte fått plats ändå. Något som jag blev varse om var när jag försökte plocka program från Time Machine så följde inte inställningar med för vissa program. Vissa mer irriterande än andra, 1password verkar inte spara sin backupfil automatiskt utan det var man tvungen att göra manuellt, som tur är har jag kvar den gamla disken så får bli att stoppa tillbaka den vid något tillfälle. Även att favoriterna från Transmit inte följde med kändes lite så där.

Men men, gött med lite fart. Märker en tydlig skillnad. Speciellt när jag öppnar program. Dock inte så snabbt som jag hade hoppats på men det är alltid problemet när man har för höga förväntningar och lyssnar på andra.

En Macbook Pro med 8 GB RAM och 120 GB SSD.

Uppdatering: Lyckades både gräva fram backup för 1password och bokmärkena från Firefox.