Två år med Fjortis

Skrev ju ett inlägg för drygt ett år sedan där jag redovisade lite siffror efter första året med Fjortis. Tänkte jag skulle skriva ett liknande inlägg nu om år två. Orkar dock inte gå in på massa tankar om sajten och att driva ett ungdomscommunity. Kan summera det med den enkla meningen ”det är ingen dans på rosor”. Om någon annan funderar på att starta upp ett så har jag två tips: det första är, lägg ner. Och det andra tipset är att låta alla nya medlemmar binda sitt mobilnummer till sitt konto innan de kan göra något. Jag tror det andra tipset kan få bort mycket av det tramset som jag måste hantera dagligen. Men men, här kommer lite siffror:

6 thoughts on “Två år med Fjortis”
 1. Oj, ser ut att vara en trevlig sajt! Även om det kanske är jobbigt så måste du väll dra in en hel del med tanke på annonserna?

 2. Trevlig statistik utan dalande siffror. På tal om Ottos fundering över annonsintäkterna så misstänker jag att de är som på min sajt Wasabi.nu, d.v.s. blygsamma i förhållande till besökarantalet. Jagg har helt lagt av med uppdateringar på Wasabi.nu eftersom inkomsten inte på långa vägar står i propotion till arbetsbördan.

  Med ett community som ditt kan jag tänka mig att det är mycket underhåll av kränkande kommentarer och annat bus som fjortisarna håller på med.

 3. Den drar knappt in några pengar och den måste dessutom ligga på en vps samt att det kostar mig pengar att dra in nya funktioner osv. Ett av målen var att tjäna pengar genom att t ex sälja annonser, men inte helt oväntat så ses inte ordet fjortis som något seriöst i företagens ögon.

  Men men, vi får se hur mycket pengar man kan få när jag väl bestämmer mig för att sälja sajten.

 4. Jag kan tänka mig att det finns en hel del att hantera med ett sådant community. Får man fråga hur många timmar i veckan du lägger ner?

  Har själv ett projekt i vila på något åt det här hållet, men har misstänkt att det kan komma att gå mycket tid åt att hantera det. Nu ser jag att det verkligen kan komma att bli så och då får nog mitt projekt intaga den eviga vilan. 🙂

  1. Sitter och kollar titt som tätt, godkänner bilder manuellt nu för att slippa låta penisar ligga uppe två timmar innan jag märker det t ex =)

   Skulle säga att det rör sig om minst en timme om dagen. Vissa dagar blir dock betydligt längre, det kan handla om att man går igenom mängder av användare mot sin ”spärrlista” eller gör slagningar på fulla ord för att hitta rötäggen som flyger under radarn.

   Det finns dock två vägar att gå med en sån här sajt. Antingen kan man göra som jag, sitta mycket och kolla mönster och försöka hålla tonen på sajten till en viss nivå. Eller så låter man bara allt flyta på tills dess att den självdör. Jag skulle dock inte klara av att bara låta sidan leva sitt eget liv. Hade haft väldigt svårt att sova om jag visste att män satt och leta småflickor utan att någon stängde av dem.

Leave a Comment