Boondock Saints II: All Saints Day


Det tog tio år men tillslut kom den. Det trodde jag aldrig att den skulle göra om jag ska vara ärlig. Samtidigt som man är glad att den gjordes så har man ändå för höga förväntningar på den. Ett problem med att göra en uppföljare tio år efter originalet är att även skådespelarna är tio år äldre. Först trodde jag att en av bröderna spelades av någon annan skådis, kände inte igen honom. Men det är klart, på tio år har väl ett antal fredagkvällar med öl, ostbågar och hockey passerat.


Filmen funkar, den är långt ifrån lika cool som ettan var men den duger att se. Det finns värre skit där ute med andra ord. Gillar man ettan så är det bara att se den här också, finns inget skäl att inte göra det. Av slutet att döma så lär vi nog få se en tredje film också, förhoppningsvis dröjer det inte tio år till, för då går väl alla omkring med käpp och hörapparat.


Favoritcitatet:


”I am so fucking smart I make smart people feel fucking retarded.”

Eunice Bloom, Boondock Saints 2