Brukar du anmäla spam?


Säg att du driver en sajt och ligger bra till i serpen men en konkurrent början klättra upp. Anmäler du sidan till Google om du ser att de använder fula metoder som köpta länkar och länkspam?

Började fundera på hur vanligt det egentligen är med folk som sitter och anmäler andra sidor. Matt Cutts har tidigare sagt vid flera tillfällen att det inte ska vara möjligt att förstöra för en annan hemsida genom att använda sökmotoroptimering. Det är dock många som inte håller med honom. Jag kan själv tänka mig ett scenario där en ny hemsida lanseras och en person med ett sjukt starkt länknätverk börjar spamma länkar till den. Varför skulle inte den nya sidan bli straffad? Google kan omöjligt veta att det inte är sajtägaren som skapar inlänkarna själv.

Dan skrev ett inlägg om något han kallade för inverted seo . Vet inte om det var på allvar dock. Men oavsett om det är på det sättet eller inte så känns det som det bara blir enklare och enklare att faktiskt förstöra andras placeringar via diverse spamanmälningar och björnlänkar.

Ps. Tror jag har myntat ett nytt ord. Björnlänk (Läs björntjänst) 🙂