Google Wave Failed


Efter Apple är nog Google de som är bäst på att hypa upp något. Jag vet att jag själv satt och sucka för att jag inte hade fått någon invite till Google Wave. Men sen fick jag det, hade några bekanta som även de var medlemmar så jag började starta lite waves för att testa hur det fungerade. Men besvikelsen blev stor. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är för fel på tjänsten men gränssnittet känns inte komplett. Vågorna går inte riktigt sortera som man vill ha dem. Men utöver det känns det som Google Wave inte tillför något som andra projekt plattformer redan erbjuder. Jag skulle till och med hellre sätta upp en privat grupp på t ex Facebook för att kommunicera i ett projekt, eller varför inte köra allt i realtid i en gruppchatt på MSN och kombinera det med helt vanlig mejl. Det finns mängder med projektplattformer på marknaden, har själv installerat ett gäng (ofta gratis och ofta skrivna i PHP) och de fungerar minst lika bra om inte bättre. Jag förstår helt enkelt inte hysterin som varit över den här tjänsten.


Det sades att det här skulle vara revolutionerande för hur vi såg på e-post. Men i slutänden kändes det bara som de lyckades göra något enkelt, komplicerat.


Är det någon som aktivt använder Google Wave och kan förklara fördelarna?


I vilket fall som helst sitter jag på ett gäng invites. Vill du ha en så droppa en kommentar på det här inlägget. Om det är fler än tio som vill ha så utför jag någon form av lottning.