Dropbox, en tjänst som imponerar

Tjänsten består av en näthårddisk på 2 GB i molnet (tre om du bjuder in ett par stycken eller ännu mer om du slantar upp lite pengar). Det som jag gillar med just den här tjänsten tillskillnad från liknande tjänster är den mapp som installeras på ens skrivbord och agerar ungefär som vilken mapp som helst.

Först när man installerar Dropbox på mer än en dator inser man vilken tidssparande tjänst det faktiskt är. När du har installerat på t ex din stationära och din bärbara dator kommer de bägge My Dropbox-mapparna som ligger på ditt skrivbord att automatiskt synkroniseras mot din näthårddisk. Inget mer springa med USB-sticka mellan kontoret och lägenheten eller bränna skrivor som direkt efter transport slängs i papperskorgen eller ”maila till sig själv”-syndromet.

Allt som krävs är att din dator är uppkopplat mot nätet och att du har kört Dropbox-installationen.

Personligen använder jag dropbox till enklare backup av dokument och smidig transport av filer mellan mina datorer, men även fildelning med vänner och kollegor. Det finns även en Public katalog som resulterar i att man får en URL direkt till filen vilket gör att man kan dela filer med folk som inte själva har dropbox installerat.

Har du inte testat Dropbox ännu så gör det.