Torkarblad

Dagens moderna vindrutetorkare har torkarblad försedda med en speciell gummiblandning. Det är dessa som på många sätt är en av de viktigaste delarna av en vindrutetorkare, även om de andra delarna naturligtvis också är viktiga. Det är torkarbladen som i slutändan ska se till att regnet, snön och smutsen ska försvinna från din ruta på ett effektivt sätt. Det är även oftast just torkarbladen som blir nedslitna först.

Därför slits dina torkarblad ner

Det finns flera anledningar till att torkarbladen blir dåliga med tiden. Framför allt så handlar det om att dina rutor får ojämnheter på grund av smuts, krossade insekter, is, snö och annat dylikt. När du får ett stenskott på rutan som orsakar en spricka så kan repan göra att torkarbladen slits ner. Just repor är svårt att ta hand om utan att byta ut rutan, men alla andra objekt som hamnar på rutan går åtminstone att ta bort för hand. Just is som fastnar på rutan är viktigt att ta bort, något som många måste göra på morgonen när vintern är framme. Även om det är ett tråkigt moment så är det väldigt viktigt för att torkarbladen ska hålla. Om dina vindrutetorkare används trots att rutan har en isbeläggning så slits de ner mycket snabbare än vanligt. Det kan även göra att själva vindrutetorkaren hamnar i obalans. När torkarbladen är dåliga så låter de oftast konstigt eller i vissa fall får rutan att börja vibrera.

Viktigt att alltid använda bra torkarblad

Bilinspektionen rekommenderar att man byter sina torkarblad var sjätte månad och då framför allt med tanke på vintern. Den svenska vintern är känd för att vara mörk och kall, något som gör körningen lite mer riskabel än vanligt. Om du vill kunna köra din bil på ett säkert sätt när det regnar eller snöar så måste du ha bra sikt. Detta får du bäst med välfungerande torkarblad. Så fort du märker att dina torkarblad inte gör sitt jobb på ett tillfredsställande sätt så är det dags att byta dessa. Du märker när torkarbladen börjar bli gamla eller slitna när du börjar få vattenränder och dylikt på rutan när du använder vindrutetorkarna. Det är inte bara skador och dylikt som gör att du måste byta ut dina torkarblad. De blir även ineffektiva med tiden på grund av att gummit på bladen torkar ut.

Moderna och traditionella torkarblad

Hos oss på Wipers kan du hitta mängder av torkarblad till väldigt många olika typer av bilmärken och bilmodeller. Vi erbjuder även torkarblad till bilmodellernas olika årsmodeller. Vi har även ett stort utbud av flatblade torkarblad som är annorlunda mot de traditionella torkarbladen. Dessa ger en jämnare torkning och har även en bra aerodynamik, för att inte säga en tilltalande design. Oavsett vad det är för torkarblad du är ute efter så kan du hitta de här hos oss. Vi har flera olika typer av prisklasser och kan bland annat erbjuda vårt eget varumärke för ett bättre pris än vanligt. Allt du behöver för att kunna byta dina torkarblad på ett enkelt och prisvärt sätt hittar du hos oss.