nunames

Gratis .nu domän?

Trodde jag ja, men så var det inte riktigt. Nunames har en kampanj (hävdar de i alla fall) där du som svensk har möjlighet att registrera gratis domännamn för att fira något 15 års jubileum. Jag börjar med att registrera tre domäner som jag har i en lista här på datorn. Listan innehåller lediga domäner som jag inte vet om de är bra eller rättare sagt, jag vet inte om de är bra nog för mig att registrera just nu så jag har listan för att plocka domäner som är lediga om jag får en bra idé som passar in. Listan innehåller dock mest .se och .com men som sagt, tre .nu domäner fanns med så jag registrerade dem utan problem.

Nu ett dygn senare verkar det som Nunames har ändrat sig. Domänerna har tagits bort och är nu på nytt fritt att registrera för vem som helst. Detta verkar ha drabbat de flesta kan jag konstatera efter att ha läst lite på WN. Nunames har alltså ändrat gränsen från 15 fria till 1 fri samt att du måste vara medlem hos Nunames sedan tidigare.

Detta är dock krav jag uppfyller. Jag är svensk och använder en svensk adress och anger Sverige vid registrering. Jag försöker bara registrera en domän via mitt konto hos dem som jag har haft i över tio år. Jag får dock meddelandet: ”Alternativet du valt är begränsat till 1 per kund”.

Jag förstår att de insåg ett problem när kunder började registrera hundratals domäner och de valde att ”ändra” lite i avtalet. Saken är den att detta är sådant som ska diskuteras innan man slänger upp en nationell kampanj.

Det är dags för .SE stiftelsen att ta över hanteringen av .nu-domäner. Det är tydligen på gång men de får gärna skynda på lite. Nunames är ett jäkla skämt och har alltid varit det.