Klarar sidan extremt hög trafik?


Svaret visade sig vara nej. 🙂


Som ni kan läsa i inlägget här under så nämndes Fjortis.se ganska kraftigt i media de senaste dagarna. Bl.a. blev jag citerad i Aftonbladet och adressen till sidan skrev ut som en full länk. Hur mycket trafik det rör sig om totalt vet jag tyvärr inte då jag använder mig av Google Analytics för att mäta det och det har inte varit möjligt då sidan stundtals varit nere längre perioder. Servrarna går helt enkelt ner på knäna när processorn arbetar på 500% och I/O ration ligger på upp till 12 gånger det normala. En enkel presentationssida (tillfälligt nere) har fungerat ganska bra, men vid vissa tidpunkter så visade det sig att även den sidan var för tungt kodad och fick servern att arbeta som en tok också.


Men det är bara roligt. Att så många människor blivit nyfikna och vill se sidan känns bara roligt. Jag är medveten om att sidan inte är optimerad för att fungera med facebooks eller bilddagbokens trafik och det är inte riktigt målet ännu i alla fall.


Efter att ha kollat lite så inser jag att det är så mycket som kan optimeras att det nästan är tidssparande att helt byta plattform. Men det tåls att tänka på, tidningarna kommer ju inte skriva om sidan varje dag.


Släpper dock inga siffror, ni får vänta ett år till tills nästa årsrapport kommer 🙂