Tips för mindre PNG bilder


Många kan styrka att det är viktigt med en hemsida som laddar snabbt. Besökare orkar helt enkelt inte sitta och vänta på en sida som tar flera sekunder på sig att ladda. Undantaget skulle väl vara Aftonbladet antar jag, en sida som jag inte förstår hur folk orkar med. Google antytt att de kan komma att börja straffa sidor som tar lång tid på sig att svara. Lösningen där är dock att skaffa en snabbare host.


För att minska din Bounce Rate på sidan p.g.a. att den laddar slött bör du först se till att du har en snygg kod, inte laddar några tyngre applikationer och att du undviker flash. Men utöver det brukar stora bilder vara problemet. Själv är jag såld på PNG formatet för allt utom foton. Och nyligen hitta jag möjligheten att snabbt påverka storleken på filerna genom att avgöra hur färgerna ska te sig i själva bilden.


Börja med att öppna bilden i Photoshop och klicka på för att sedan välja Posterization. Där kan du justera hur kvalitén på färgerna ska se ut. Jag tycker personligen att 40 ger ett okej resultat.