Bloggringar – mer trafik och liv på din blogg

Det finns mängder med riktigt bra bloggar ute på nätet nu för tiden. Precis som du så vill alla bloggare få igång intressanta diskussioner med många inlägg från sina besökare. Detta är tyvärr inte alltid så lätt eftersom det troligtvis finns en mängd liknande bloggar som konkurrerar med din blogg samt att internetanvändare är ganska bekväma av sig och ofta behöver belöningar i olika former för att engagera sig i en diskussion på din blogg. Många ordnar därför tävlingar som exempelvis ger den flitigaste användaren bloggen ett pris för detta (kan t.ex. vara en Iphone). Andra ansluter sig till sk. bloggportaler som går att pinga (ropar hej hej här är jag) för att upplysa dessa bloggportaler att nytt material finns på bloggen. I denna artikel förklarar vi kraften med sk. bloggringar för att förvandla en sovande blogg till en livlig mötesplats för diskussioner.

En bloggring är en liten grupp på ca. 10 personer som alla driver en varsin blogg om ett gemensamt ämne. Bloggringen har en ringledare. Tydliga regler måste finnas att var och en av medlemmarna i bloggringen har skyldighet att svara på nya bloggartiklar skrivna av de övriga medlämmarna. Nedan finner du ett exempel på hur bloggaren Anna Jonsson (fiktiv person) får intressant och kreativ feedback på alla hennes bloggartiklar. Anna driver en företagsblogg som handlar om alternativ medicin (hennes företag säljer sådana produkter).

  • 1. Anna skriver en ny artikel i sin blogg som handlar om positiva effekter av naturmedicin.
  • 2. Anna skickar ett mejl till Mikael Brorsson (fiktiv person) som är ringledare om att en ny artikel finns på hennes blogg.
  • 3. Mikael skickar ut en uppmaning via mejl till alla medlemmar (10 st.) om att de ska skriva ett svar till Annas bloggartikel.
  • 4. Alla medlemmar i bloggringen går in på Annas blogg och ger sina synpunkter om artikeln.
  • 5. Eftersom alla nya svar på artikeln är skrivna av engagerade bloggare inom samma område så är chansen stor att Anna får igång en livlig diskussion om hennes artikel vilket kan resultera i att andra besökare blir intresserade och ansluter sig till diskussionen osv.

 

Varför är det så bra med många inlägg i bloggen då?

Förutom att det är roligt att diskutera ditt företag och dess idéer med experter och potensiella kunder så älskar sökmotorer som Google när det kommer nytt innehåll ofta på en webbplats. Detta för med sig att din webbplats hamnar högt upp bland sökträffarna på t.ex. Google och att Google ofta besöker din hemsida för att se om någonting nytt har tillkommit och det är riktigt bra för dig som vill ha ny information indexerad hos Google så fort som möjligt.

 

Varför så små ringar, varför inte 100-tals medlemmar?

Anledningen till att små ringar om ca. 10 medlemmar är att föredra är att du som medlem har skyldighet att skriva i en annan medlems blogg så fort nytt innehåll tillkommer vilket skulle innebära att det skulle gå åt allt för lång tid att sitta och svara i bloggar om det fanns 100-tals medlemmar. En annan anledning är att en liten grupp får bättre sammanhållning än vad en jätte grupp får, denna lilla sammanhållna grupp kan vara guld värd att ha för att få hjälp när du behöver framöver.