Dags att byta plattform?


Börjar känna av begränsningarna i mitt community script nu. Och eftersom det finns en ordentlig uppdatering nu som klarar av så mycket mer än den nuvarande versionen jag snurrar på så känns det aktuellt att försöka gå över. Utan att ha kört några direkta stresstester så intalar jag mig också att den nya versionen är bättre kodad och därför kommer belasta min server mindre.


Problem ett är dock att det inte finns ett svenskt språkpaket tillgängligt för den nya versionen. För stunden roar jag mig dock med att översätta scriptet. Det kommer dock ta mig ett tag eftersom språkpaketet består av 5760 rader. Men jag har lärt mig att inte stressa sådana här beslut. Någon gång under sommaren kanske jag slår till med plattformsbytet.


Vad innehåller dock den nya plattformen som den gamla saknar? Bättre system för att hantera anmälningar känns som den mest önskvärda funktionen. Även möjligheten att styra annonser genom att t ex bara visa vissa annonser för killar eller tjejer istället för alla. Bättre struktur och fler funktioner för medlemmar att integrera med varandra och de objekt de delar med sig av på sidan. Sekretessinställningarna i den nya versionen är betydligt bättre också, nästan lika avancerade som hos Facebook. Och med tanke på den kritik vi fick från Medierådet kommer det kännas skönt att kunna erbjuda våra medlemmar att skydda sig riktigt ordentligt.


Möjligheten att skapa speciella paket och tjänster ökar dessutom vilket i sin tur skulle kunna öka intäkterna. En PayPal-koppling finns och skulle förmodligen utan några jätteproblem kunna göras om till en SMS-koppling som jag tror fungerar betydligt bättre för ungdomar i Sverige.


Misstänkta nackdelar är dock att strukturen för sidan ändras så pass mycket att de nuvarande medlemmar inte känner igen sig och väljer att lämna sidan. Den nya plattformen har en högre inlärningskurva, speciellt för medlemmar som inte redan är medlemmar på Facebook.


Som det ser ut nu känns det som att ett byte kommer att ske under någon av sommarmånaderna. Förmodligen kommer designen att rensas upp ganska ordentligt också. D.v.s. att den blir ljusare och mindre grötig. Men men, nu ska jag fortsätta översätta lite, har fått upp farten här 🙂