Förstöra för andra med hjälp av sökmotoroptimering


En kampanjsida har skapats av en anonym 20-åring på adressen sverigedemokraterna.de där huvudmålet är att placera sig före Sverigedemokraternas officiella hemsida på Google med hjälp av sökmotoroptimering. Som länkbete är idén genial men ur ett större perspektiv är det skamligt. Oavsett vad någon tycker om ett politiskt parti så ska det aldrig vara okej att förstöra för dem. Jag ser ingen skillnad i seo-attacken som de här killarna håller på med och att t ex springa runt på stan och riva ner affischer eller gömma valsedler. Det hör helt enkelt inte hemma i en demokrati. Att traditionella medier ger utrymme åt sådant här är även det beklagligt måste jag säga. Men speciellt förvånad blir jag inte, hade det rört sig om ett annat parti hade tonerna låtit annorlunda, nu verkar folk mest se det som en kul grej.

Samtidigt är det valår i år och då brukar övertramp ske. Ofta rör det sig om ungdomsförbund som handgripligen gör livet svårt för motståndare. Sakliga debatter räcker tydligen inte längre. Det är som sagt inget nytt under solen, här kommer några punkter om valfusk som skedde under valåret 2002:

MALMÖ: Från Malmö rapporteras det nu om att valsabotaget mot SD:s valsedlar intensifierats under dagen. På en majoritet av stadens valkontor har valsedlarna systematiskt tagits bort.
 
LOMMA SD-Kuriren har tidigare i veckan rapporterat om att SD:s valaffischer i Lomma blivit förstörda vid ett flertal tillfällen, samt att dessa sabotörer hade anknytning till ABF i Lomma. Tidigare idag avslöjades dock en av dessa sabotörer som en av socialdemokraternas valarbetare. En av SD:s aktivister kände genast igen personen som en av dem som var med och förstörde SD:s affischer.
 
GÄLLIVARE: Då en av SD:s aktivister skulle lägga ut valsedlar tidigare idag på Välkomma skola i Gällivare, rusade två valarbetare – en socialdemokrat och en folkpartist – ut och gjorde allt för att hindra SD-aktivisten från att lägga ut SD:s valsedlar. En av dessa politiskt etablerade ”demokrater” skrek då: ”Inga rasister i vår kommun”. Efter en stunds munhuggande lyckades dock SD-aktivisten lägga ut sina valsedlar.
 
KARLSKRONA: Även i Karlskrona rapporteras det nu om omfattande sabotage. I två vallokaler har SD:s valsedlar slängts, samtidigt som de vänts upp och ner i ett flertal andra. I ett par vallokaler har valsedlarna dessutom flyttats runt av företrädare för de etablerade partierna.
 
HÄSSLEHOLM: När SD skulle lägga ut valsedlar på Restaurangskolans vallokal i Hässleholm försökte en vallokalsövervakare få SD:s representant att lägga valsedlarna på ett särskilt bord, 4 meter från det allmänna valsedelsbordet, där de tyckte att ”udda partier” skulle ha sina valsedlar. Efter SD:s hot om polisanmälan gick det dock bra att lägga valsedlarna bland de ”godkända” partierna. Vid vallokalen i Finja hade valförättarna gjort samma sak, ett bort flera meter bortanför det ordinarie valsedelsupplägget för ”udda” partier. Här vägrade emellertid valförättarna låta SD att lägga valsedlar på ordinarie bordet. Inte förrän SD kallat på valnämndens ordförande kunde SD lägga sina valsedlar bland de övriga. Under en stor del av valdagen låg SD:s valsedlar på det undanskymda bordet sedan valförättare på eget bevåg flyttat dem dit.
 
LUND: Från aktivister i Lund inkommer meddelande om att SD:s valsedlar slängts i en av vallokalerna, och att de flyttats runt eller vänts upp och ner i ett flertal andra.
 
STOCKHOLM: Det är inte bara i Malmö som SD:s valsedlar försvinner från en majoritet av vallokalerna. I Stockholm rapporterar aktivister att situationen är identisk där.
 
VALDAGEN: Allt eftersom dagen går blir antalet rapporter om valfusk riktat mot Sverigedemokraterna allt fler. Rapporter har främst inkommit från Stockholm, Skåne, Blekinge och Småland: på ett stort antal valkontor har Sverigedemokraternas valsedlar förvunnit (läs: plockats bort av demokratiskt sinnade personer), samtidigt som valsedlarna på flera andra valkontor vänts upp och ner eller flyttats undan till förmån för de etablerade partierna.

(Min röst kommer inte att falla på Sverigedemokraterna i valet, men samtidigt är inte det relevant.)