Sökmotoroptimering

Vad är sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering eller SEO som det brukar förkortas till innebär att en hemsida optimeras för sökmotorer som t ex Google. Anledningen är uteslutande för att driva relevant trafik till hemsidan. Sökmotoroptimering brukar även delas upp i två olika former där den ena kallas för onpage och den andra för offpage optimering. Onpage innebär att hemsidan är skapad för att ha de bästa förutsättningarna för att sökmotorer ska indexera den bra. Medan offpage innebär att man arbetar utanför själva hemsidan genom att bl.a. skapa länkar till den.

Hur kan sökmotoroptimering hjälpa dig?

Att ha en hemsida som företagare har idag blivit en självklarhet. Men en hemsida betyder inte att den per automatik får besökare som i sin tur kan bli kunder. För att ta ett exempel kan vi säga att ni säljer barnvagnar. Skulle det inte vara bra om er hemsida var den sida som hamnar högt upp när någon söker på ordet barnvagnar på t ex Google? Något som bör tänkas på är att alla som söker på just barnvagnar kanske inte vill köpa en, istället kanske det är bättre att optimera för sökfrasen ”köpa barnvagn”.

Så här arbetar jag med SEO

För att få ett lyckat resultat av arbetet med sökmotoroptimering krävs långsiktighet. Stabila inlänkar och ett aktivt arbete med externt material ger det bästa resultatet. Det första som måste göras är en analys av den befintliga hemsidan. Saker som jag tittar efter är hur bra den s.k. onpage optimeringen är, finns rätt titlar, rubriker, keyword density osv på sidan? När sidan är seo-anpassad och har de bästa förutsättningarna för att ranka högt så går jag vidare med offpage-optimeringen som innebär att jag försöker skapa en struktur runt själva hemsida på Internet.

Hur fungerar det?

Först startar det med att ni tänker ut fem nyckelord eller fraser som ni vill ranka bättre på hos Google. Ni placerar dem även i en prioriteringslista med det viktigaste nyckelordet överst. Efter det gör jag en onpage analys på er hemsida för att se om den har de bästa förutsättningarna för just de nyckelorden, om den inte har det kommer jag att modifiera den åt er.

Sen kommer vi överens om hur många timmar per månad som jag ska ägna mig åt offpage optimering åt er. När vi sedan är igång kommer en lägesrapport att skickas vid varje månadsskifte så att ni har stenkoll på vad jag gör och hur er placering förändras över tid.

Sökordsanalys & OnPage-Analys

Jag går igenom er befintliga hemsida och ser till att den har de bästa förutsättningarna för att ranka högt på just era sökord.

Pris, offert

Länkstrategi & länkarbete

Offpage optimering innbär att jag löpande arbetar med att skapa de bästa förutsättningarna utanför själva hemsidan för att er hemsidan ska ranka högt.

Pris, (Beroende på antal timmar)

sökmotoroptimering