Macbook Pro 2010

Haft min bärbara ett par år nu och börjar tröttna ordentligt på den. Kör XP eftersom Vista inte höll måttet alls och Windows7 har jag inte köpt in även om jag har testat det en del. Även om jag gillar XP så känner jag att det är aningen utdaterat. Utöver det så börjar datorn bli seg men även jäkligt varm vilket gör den ännu segare. Orkar inte formatera om disken igen och känns som jag har städat ur dammet i fläktarna för sista gången. Men droppen som fick bägaren att rinna över var det faktumet att jag drabbades av ett virus trots ett av de mest hyllade antivirusprogrammen var installerat och uppdaterat.

Det får vara nog helt enkelt. Ska göra ett seriöst försök med Mac nu och har beställt mig en Macbook Pro 15” med high res/anti-glare skärm. Ska vid ett senare tillfälle även skaffa mig en vettig SSD-disk. Kommer förmodligen både köra Osx och Windows på den, i alla fall under en övergångsperiod främst för att bokföringsprogrammet bara verkar fungera under Windows.

Kommer uppdatera det här inlägget när jag fått datorn och har hunnit testa den lite. Nu ska jag nog sätta mig och plugga lite kortkommandon.

Publicerat av Viktor Berthilson

.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Jag fick en SSD-disk på jobbet, och det är som natt och dag. Kör XP på den datorn, men IT-avdelningen förespråkade framför allt SSD i kombination med Win7.

    Vad gäller Mac så tror jag absolut att det är bra grejer. Dock kör jag alldeles för mycket .NET-utveckling för att kunna köra något annat än Windows

    1. Jo SSD känns som det ända som gäller nu. Problemet är oftast pris vs utrymme. Men idag kan man lagra mycket på nätet och externa hårddiskar fungerar mycket väl. Funderar till och med på att ställa en NAS i något hörn.

Lämna en kommentar